Die feesseisoen is om die draai en dis weer tyd vir heerlik onthaal en saam met vriende en familie te kuier.
Krazy Kiwi Kookbox het ’n paar maklike pret en feestelike resepte, perfek vir ’n sonnige Suid-Afrikaanse somer-maaltyd, gedeel.
Voorgereg: Waatlemoen- en fetaslaai
Bestanddele:
– vars waatlemoen, in blokkies gesny
– fetakaas, gekrummel
– vars kruisementblare
– rooi ui, in fyn ringe gesny
– lemmetjiesap
– olyfolie
– sout en peper
Só maak mens:
1. Meng die waatlemoen, feta en kruisement in ’n groot bak.
2. Voeg die rooi ui by.
3. Bedruip met lemmetjiesap en olyfolie.
4. Geur met sout en peper na smaak.
5. Meng liggies en bedien koud.
Hoofgereg: Gebraaide garnale en pynappel-sosaties
Jy benodig:
– vars garnale, geskil en ontwurm
– pynappelstukke
– rooi soetrissie, in blokkies gesny
– rooi ui, in blokkies gesny
– Vir die marinade:
– olyfolie
– knoffel
– suurlemoensap
– paprika
– sout
– peper
Metode:
1. Berei die marinade voor deur olyfolie, fyngedrukte knoffel, suurlemoensap, paprika, sout, en peper te meng.
2. Laat die garnale vir ten minste 30 minute marineer.
3. Ryg garnale, pynappelstukke, rooi soetrissie, en rooi ui aan sosatiestokke.
4. Braai oor medium-hoë hitte tot die garnale gaar en effens verkool is.
5. Bedien met ’n vars tuinslaai.
Bygereg: Mango en avokado salsa
Bestanddele:
– vars mango, in blokkies gesny
– avokado, in blokkies gesny
– rooi ui, fyngekap
– rooi soetrissie, in blokkies gesny
– vars koljander, opgekap
– lemmetjiesap
– sout en peper
Só maak mens:
1. Kombineer die mango, avokado, rooi ui en rooi soetrissie wat in blokkies gesny is in ’n bak.
2. Voeg die gekapte vars koljander by.
3. Drup met lemmetjiesap.
4. Geur met sout en peper na smaak.
5. Meng liggies en bedien koud.
Nagereg: Rooibos en heuning gestroopte pere
Jy benodig:
– pere, geskil en gehalveer
– rooibos teesakkies
– heuning
– vanieljepeul
– kaneelstok
– water
Metode:
1. Bring water tot kookpunt in ’n groot pot en voeg rooibos teesakkies, heuning, vanieljepeul, en kaneelstok by.
2. Verminder hitte tot ’n prut en voeg geskilde en gehalveerde pere by.
3. Prut vir 20 tot 25 minute tot die pere sag is.
4. Verwyder pere en laat die vloeistof verminder tot dit stroperig is.
5. Bedien gestroopte pere gedrup met die rooibos en heuning stroop.
Drankie: Vonkel-bessie limonad
Bestanddele:
– vars gemengde bessies (aarbeie, bloubessies, frambose)
– lemoensap
– vonkelwater
– vars kruisementblare
– ysblokkie
Só maak mens:
1. Plaas ’n handvol gemengde bessies saam met vars kruisementblare in ’n glasbeker.
2. Voeg lemoensap en ’n bietjie versoeter by, indien jy dit verkies.
3. Vul die beker met ysblokkies.
4. Voeg vonkelwater by.
5. Roer ligtelik en bedien dadelik.
Peuselhappies: Biltong en kaasbord
Bestanddele:
– verskeidenheid biltong snitte
– verskeidenheid kase (cheddar, gouda, brie)
– vars vrugte (druiwe, vye)
– neute (amandels, okkerneute)
– beskuitjies
Metode:
1. Rangskik biltong, kase, vars vrugte en neute op ’n groot bord.
2. Bedien met ’n verskeidenheid beskuitjies.
– Vir nog kos- en maaltyd-idees, besoek gerus www.kookbox.co.za.