Volgende geslag sjefs staan reg om smaakkliere te beïndruk

RCL Foods het die semifinaliste vir die hoogs verwagte RCL Foods Young Chefs & Bakers-uitdaging aangekondig, met twee Stellenbosch-sjefs wat in die Kluster 3-halfeindronde saam met aspirant-sjefs van die Wes-, Noord- en Oos-Kaap ingesluit is.


RCL Foods het die semifinaliste vir die hoogs verwagte RCL Foods Young Chefs & Bakers-uitdaging aangekondig, met twee Stellenbosch-sjefs wat in die Kluster 3-halfeindronde saam met aspirant-sjefs van die Wes-, Noord- en Oos-Kaap ingesluit is.

Zoe du Toit en Stephan Genis van die Chefs Training and Innovation Academy (CTIA) sal onder die land se volgende geslag kulinêre talent wees wat hierdie week in die halfeindstryde te sien is, waar hulle hul vaardighede, kreatiwiteit en passie ten toon sal stel.

Vanjaar se kompetisie is die sterkste nog, met spanne van twee jong sjefs wat in drie streeksklusters meeding en die voorste kulinêre skole in die land verteenwoordig. Die halfeindronde vind by Maker’s Landing in Kaapstad, Capsicum Culinary Studio in Pretoria en Capsicum Culinary Studio in Durban plaas, wat die perfekte verhoog bied vir hierdie talentvolle sjefs om hul vermoëns te wys.

Die insette is hoog, met altesaam R70 000 in geldpryse wat op die spel is. Die wennerspan sal wegstap met ’n indrukwekkende R30 000 plus R5 000 vir hul skool, terwyl die spanne in die tweede en derde plekke onderskeidelik R20 000 en R15 000 sal ontvang.

Benewens hierdie geldpryse sal die nageregkursuswenners ’n alles insluitende Chocolate 2.0-kursus by die Chocolate Academy ter waarde van R11 700 ontvang, geborg deur Callebaut Chocolate. Die spanne wat die hoogste punte vir higiëne behaal, sal ook erkenning deur GeoChem ontvang.

Verder, as deel van RCL Foods se fokus op “groei wat saak maak”, word elke deelnemer uitgenooi om ’n eksklusiewe aanlyn meesterklas by te woon wat deur die Chocolate Academy aangebied word ter voorbereiding vir die halfeindstryde.

Namate hierdie talentvolle sjefs hulle vir die stryd voorberei, bou die opwinding reeds op. Die halfeindstryd-rondes, wat beoordeel word deur geakkrediteerde panele sjefs van die SA sjef-vereniging in elke streek, sal bepaal watter spanne na die eindronde deurdring.

Sjef Gregory Henderson, die voorsitter van die kompetisiesportefeulje van die SA sjef-vereniging, het sy gedagtes oor vanjaar se kompetisie gedeel: “Die RCL Foods Young Chefs & Bakers-uitdaging is ’n ongelooflike platform vir jong sjefs en bakkers om hul vaardighede op ’n nasionale verhoog te wys. Hierdie kompetisie beloon nie net uitnemendheid nie, maar moedig ook die soort kreatiwiteit en vernuwing aan wat ons bedryf vorentoe sal neem. Ons is opgewonde om sulke puik talent uit kulinêre skole oor die land heen te sien wat en na vore kom, en ons sien daarna uit om die uitstaande geregte te proe wat hierdie jong sjefs in die halfeindstryde sal skep.”

Categorised:

You need to be Logged In to leave a comment.